בלילה שבין ה-7 ל-8 ביוני 1964, כשהם בדרכם מאמסטרדם להונג קונג, עצרו הביטלס לחניית ביניים בשדה התעופה של העיר כלכותה שבהודו. נוכחותם בשדה התעופה עברה באדישות מצד הנוסעים האחרים והם סופסוף יכלו להרשות לעצמם לשבת בקפטריה שבשדה וללגום בנחת כוסות תה מתובל. אמנם הם לא עזבו את שדה התעופה ולא ראו דבר מתת-היבשת ההודית, זו הייתה הפעם הראשונה שרגליהם דרכו על אדמת הודו.
כעבור כשנתיים, ב-6 ביולי 1966, לאחר שעזבו את הפיליפינים, נחתו הביטלס בעיר הבירה של הודו, דלהי, כשהפעם התכוונו לערוך בה ביקור, ביזמתו של ג'ורג' הריסון, שרצה לקנות סיטאר. ככל הנראה, השלווה שהם מצאו בהפסקה שלהם בשדה התעופה של כלכותה, נתנה להם תקווה ששוב ימצאו בהודו את השקט שכל כך ייחלו לו, במיוחד אחרי החוויות הסוערות שחוו קודם לכן בביקורים שלהם ביפן ובפיליפינים. לכן, כשהעלה ג'ורג' את הרעיון לבקר בדלהי אמר לג'ון לנון, פול מקרטני ורינגו סטאר:
לפחות בהודו לא מכירים את הביטלס. נבלה קצת במדינה העתיקה והנחמדה הזו, ויהיה לנו קצת שקט ושלווה
תקוותיהם של הביטלס התבדו כבר מהרגע שירדו מהמטוס וראו לפניהם למעלה מ-600 מעריצים שבאו לקבל את פניהם. גם כשהגיעו לבית המלון Oberoi Hotel, הם מצאו את הבניין מוקף במעריצים נלהבים. למחרת, הצליחו חברי הביטלס לחמוק ולצאת מהמלון לסיור בעיר. החלק הראשון של הסיור היה מאכזב מבחינתם, כשמדריכים מקומיים לבושים בחליפות לקחו אותם לראות גמלים שותים מים. החלק השני של הסיור היה הרבה יותר מעניין מבחינתם, כשהם הגיעו סופסוף למספר חנויות מוזיקה שבמרכז ניו דלהי, וג'ורג' רכש בחנות Rikhi Ram & Sons את הסיטאר שרצה.
בספטמבר 1966, כחודשיים לאחר הביקור של הביטלס בדלהי, וכחודש אחרי ההופעה האחרונה של הביטלס בפני רוכשי כרטיסים, בקנדלסטיק פארק שבסן פרנסיסקו, ערך ג'ורג', יחד עם בת זוגו, פטי, ביקור פרטי של שישה שבועות בהודו, כדי ללמוד לנגן בסיטאר אצל ראווי שנקר, לתרגל יוגה ולהכיר את התרבות ההודית מקרוב. בתחילה נחתו השניים בעיר מומבאי ולנו במלון Taj Mahal Hotel, שם קיבל ג'ורג' משנקר את שיעורי הסיטאר הראשונים. כדי להטעות את המעריצים, ג'ורג' ופטי נרשמו תחת השמות מר סם וולס ורעייתו, וג'ורג' אף גידל שפם. ניסיונות הטעייה אלה לא צלחו ותוך זמן קצר ביותר, הפך דבר הימצאותו במומבאי לפומבי להתרגשות המעריצים והתקשורת המקומיים. ממומבאי המשיכו ג'ורג' ופטי למקומות אחרים בהודו והם ביקרו, בין היתר, בהרי ההימלאיה, בחבל קשמיר, ובעיר הקדושה ווראנסי, באגרה ובאתר הטאג' מאהל. באזורים הללו, המקומיים לא ממש שמו לב להימצאותו של חבר להקת הביטלס, אם בכלל ידעו על קיומה.
כשנה וחצי לאחר מכן, בתחילת שנת 1968, נרשמה הפעם השלישית שבה הגיעו חברי הביטלס להודו, והפעם כדי לשהות באשרם של המאהרישי ברישיקש.
Comentarios