top of page
Writer's pictureGaby Fiszman

הפיקולו של פני ליין

ב-11 בינואר 1967, ראה פול מקרטני בערוץ הטלוויזיה BBC2, את הקונצרט של ברנדנבורג מספר 2 של יוהאן סבסטיאן באך. פול שם לב לנגינת חצוצרה קטנה ומיוחדת, וכששאל את ג'ורג' מרטין מה שמה, השיב לו מרטין שמדובר בחצוצרה המכונה פיקולו. שמו של נגן החצוצרה היה דייויד מייסון, ופול ביקש ממרטין שהוא ינגן בפיקולו בשיר פני ליין.


הנה הקונצרט של ברנדנבורג מספר 2 של יוהאן סבסטיאן באך, ובו נגינת הפיקולו:


ב-12 בינואר 1967 הוקלטו שתי חצוצרות, אבובים, קרן אנגלי וקונטרבס, שנוספו לגרסה שהוקלטה קודם של השיר פני ליין, וב-17 בינואר הוקלטה חצוצרת הפיקולו של דייויד מייסון, שקיבל תשלום של 27 פאונד ו-10 שילינג עבור 3 השעות שבילה באולפני אבי רוד. מייסון מעולם לא שמע על הביטלס קודם לכן ומבחינתו היה מדובר בעבודת אולפן רגילה, ובלהקה מני רבות שהזמינה את שירותיו.


מייסון מספר שלמרות שפול לקח פיקוד על ההקלטה, גם ג'ון, ג'ורג' ורינגו נכחו באולפן, לבושים ב"בגדים משעשעים, מכנסי פסים כמו סוכריות ועניבות פרפר צהובות",כדבריו. הוא חשב שהם התלבשו ככה כי עמדו לצלם סרט, אך ג'ון הסביר: "לא חבר, אנחנו תמיד מתלבשים ככה".


אחרי השירה בשיר האומרת It's a clen machine, בדקה ה-1:12, אפשר לשמוע את קטע הנגינה היפהפה של הפיקולו הנשמעת כציפור המתרוממת לקראת מעוף.


הנה השיר Penny Lane:


מייסון הקליט גם קטע נגינה לסיום השיר, אחרי שפול שר Penny Lane. קטע זה לא נכנס לגרסה הסופית של השיר אלא בהוצאה מוקדמת שנעשתה רק בארה"ב, ואפשר לשמוע אותה כאן, בדקה ה-2:52:


הביטלס כל כך התלהבו מנגינת הפיקולו של מייסון שהוא שוב הוזמן לנגן איתם בשירים נוספים, כגון A Day in the Life, All You Need is Love ,Magical Mystery Tour ו-It's All Too Much.


דייויד מייסון היה מורה לחצוצרה במשך 30 שנה ב-London's Royal College of Music, והיה החצוצרן הראשי ב-Royal Philharmonic, ב-Royal Opera House, ב-Covent Garden Opera וב-New Philharmonia. בספר The Beatles Recording Sessions הוא אמר: "כל חיי ניגנתי בתזמורות הכי נחשבות, אבל אני מפורסם בגלל שניגנתי בשיר Penny Lane". דייויד מייסון נפטר בשנת 2011, כשהוא בן 85.


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page