top of page
beatles_01.jpg
beatlemania.png

פודקאסט >> ביטלמניה

ביטלמניה

כי זה זה על הצדדים הפחות מוכרים בהיסטוריה ובהיסטריה של  הביטלס

ביטלמניה - הפודקאסט הוא פודקאסט היסטורי שהגיש גבי פישמן יחד עם צוף פלוטקין, ובו סיפרו על הצדדים הפחות מוכרים בהיסטוריה וההיסטריה של הביטלס. במסגרת הפודקאסט התארחו מומחי ביטלס ידועי שם כמו יואב קוטנר, מנחם גרנית, פרופ' עודד היילברונר, ואחרים, וכן עקיבא נוף, הישראלי היחיד שראיין את ג'ון לנון וסטיב מלץ, מי שהיה מנהל הכספים של הביטלס.

פרק 1: ריקוד הטנגו הבלתי פוסק שבין ג'ון לפול

הפרק מתאר, שלב אחר שלב, את המאבק, שהינו לעיתים סמוי ולעיתים גלוי, בין ג'ון לנון לפול מקרטני על מנהיגות הביטלס. זהו מאבק שהתנהל לעיתים בהסכמה ולעיתים תוך כדי מתחים. זהו מאבק שהתנהל כריקוד טנגו, פעם ג'ון היה בן הזוג המוביל ופעם זה היה פול.

ריקוד הטנגו הבלתי פוסק שבין ג'ון לפולביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 2: יוקו אונו לא פרקה את הביטלס

הפרק מנתח שלב אחרי שלב, את התהליך שהוביל לפירוק להקת הביטלס מבלי לפסוח על אף אחד מהגורמים שהובילו לכך, וחושף את מקומה האמיתי של יוקו אונו, האמנית השנויה במחלוקת, בסיפור העצוב של סיום פועלה של להקת הביטלס.

יוקו אונו לא פרקה את הביטלסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
?פרק 3: איך נשמעו הביטלס בהמבורג

בפרק הזה נספר את הסיפור הלא ייאמן של ההקלטות שנעשו של ההופעות האחרונות של הביטלס בהמבורג, נשמע איך הביטלס באמת נשמעו אז ונתוודע לעדויות של האנשים ששמעו אותם שם.

פרק 03 איך נשמעו הביטלס בהמבורגביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 4: הביטלס ללא מילים

בפרק נעסוק במוזיקה הפחות מוכרת של הביטלס. נספר את הסיפור שמאחורי כל הקטעים האינסטרומנטליים שהלהקה הלחינה ונשמע את כל אלה שלגביהן צצו על פני השנים הקלטות. נשמע ממי שהם הושפעו ולמה.

פרק 4: הביטלס ללא מיליםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 5: פרק אורח עם אלי פיכמן על תקליטי הביטלס הישראלים

בפרק הזה שוחחנו עם אלי על אספנות תקליטים, על החוויה שבהאזנה לתקליט, על האוסף שלו, ובעיקר על כל מה שקשור לתקליטי הביטלס בכלל, ולתקליטי הביטלס המיוחדים שיצאו בישראל בפרט, והסיפורים מאחוריהם. בפרק הזה תגלו סיפורים מצחיקים, מרתקים ומפתיעים על תעשיית התקליטים בארץ ומאמציה לקדם תקליטי ביטלס מיוחדים בשוק המקומי הקטנטן.

פרק אורח עם אלי פיכמן על תקליטי הביטלס הישראליםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 6: המסע להודו

בפרק זה נגלה איך באמת נפל ג'ורג' בקסמיה של הודו, ולא זה לא מה ששמעתם עד עכשיו. ואיך התגלגלו הביטלס לצפון הודו ומה באמת חיפשו שם. מי היו הדמויות שהיו איתם באשראם ומה השפעותיהם עליהם ועל המוזיקה שלהם. האם זה היה מסע רוחני של ארבעת המופלאים או סתם בילוי בסוג של מחנה קיץ? האם הם הגיעו לשם כדי לכתוב מוזיקה ושירים, שרובם מצאו את עצמם באלבום הלבן או שבאו לעסוק במדיטציה ולטהר את התודעה? על כל זה והרבה יותר בפרק המרתק הזה.

פרק 6: המסע להודוביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 7: אהבותיו ואכזבותיו של בריאן אפשטיין

חייו של אמרגנם של הביטלס, בריאן אפשטיין, כהומוסקסואל באנגליה של שנות ה-60 היו מאד מורכבים, בלשון המעטה. בפרק הזה נחשוף את הפן הזה בחייו של בריאן, שכלפי חוץ חי חיי זוהר כמנהל להקת הביטלס, הלהקה המצליחה ביותר בעולם, וכלפי פנים חי בחשש מתמיד שמא אהבותיו האסורות יתגלו.

פרק 7: אהבותיו ואכזבותיו של בריאן אפשטייןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 7.5: איפה אתה, דיזי גילספי?

אחרי הפרק הקודם בו התוודענו לדיזי גילספי התחלנו לתהות - מה קרה לו? למה הוא לא מוזכר יותר בשום ספר לגבי, אחרי שנעלם מחייו של בריאן, בשנת 1966? או אחרי 1998, כשהגיח משום מקום לרגע קצר ושוב נעלם? יצאנו למסע כמעט בלשי אחרי הדמות הזו ובפרק המיוחד הזה, שלא מן המניין, נגלה מה שהצלחנו להעלות בחכתנו.

פרק 7.5: איפה אתה, דיזי גילספיביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 8: הסרט השלישי של הביטלס

הביטלס חתמו חוזה עם חברת United Artists על הפצה של שלושה סרטים בכיכובם. בפרק הזה סקרנו שש הצעות שקיבלו הביטלס עבור הסרט השלישי שהם היו אמורים להשתתף בו על-פי החוזה שלהם עם חברת United Artists. באילו סרטים מדובר? למה הם דחו אותם? מי השתתף בהם במקומם? על כל אלה והרבה יותר בעוד פרק שמגלה סיפורים לא מוכרים של ארבעת המופלאים.

פרק 8: הסרט השלישי של הביטלסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 9: פרק אורח עם יואב קוטנר

בפרק הזה תשמעו את יואב קוטנר כמו שמעולם לא שמעתם. שוחחנו איתו על מאחורי הקלעים של סדרת הרדיו המיתולוגית "מסע הקסם המסתורי" ובכלל על פועלו של יואב קוטנר בקידום הביטלס בישראל. כמו כן, הם משוחחים עם יואב קוטנר על הביטלס, המוזיקה שלהם ותרומתם לתרבות המערבית בכלל, ולמוזיקה והתרבות בישראל בפרט.

פרק 9: פרק אורח עם יואב קוטנרביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
 פרק 10: השירים שהביטלס כתבו עבור אחרים - חלק א

הפעם נשמע ונכיר את כל השירים שחברי הביטלס כתבו עבור אחרים, אם בכוונה ואם בגלל שחלק מהשירים שהם כתבו נראו להם פחות מתאימים להם. בחלק הראשון התייחסנו לשנים 1963 עד אמצע 1964, ובחלק השני התייחסנו לתקופה שבין אמצע 1964 עד סוף 1969. בחלק ב' לא דילגנו על שירים שהם כתבו עבור מבצעים אחרים עליהם הם פרסו חסות במסגרת חברת Apple.

 פרק 10: השירים שהביטלס כתבו עבור אחרים - חלק אביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 10: השירים שהביטלס כתבו עבור אחרים - חלק ב 

הפעם נשמע ונכיר את כל השירים שחברי הביטלס כתבו עבור אחרים, אם בכוונה ואם בגלל שחלק מהשירים שהם כתבו נראו להם פחות מתאימים להם. בחלק הראשון התייחסנו לשנים 1963 עד אמצע 1964, ובחלק השני התייחסנו לתקופה שבין אמצע 1964 עד סוף 1969. בחלק ב' לא דילגנו על שירים שהם כתבו עבור מבצעים אחרים עליהם הם פרסו חסות במסגרת חברת Apple.

פרק 10: השירים שהביטלס כתבו עבור אחרים - חלק ב ביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 11: סקיפל, מרזיביט ורוק'נ'רול

הביטלס היו תוצר של המקום בו גדלו, של התרבות שהם ספגו ושל המוזיקה שהם אהבו. והם ספגו המון מוזיקת קאנטרי, ג'ז, מוזיקה שחורה, בלוז ובתחילת הדרך מוזיקת סקיפל. אבל תוך זמן קצר הם ספגו גם המון, אבל המון מוזיקת רוק'נ'רול. תוך כדי הלכה והתפתחה סביבם מוזיקת מרזיביט והם, כאחת הלהקות המובילות בליברפול וסביבותיה, היו חלק מזה. יותר מאוחר הם כבר הכתיבו את המוזיקה, לא רק בליברפול ולא רק באנגליה, אלא בעולם כולו. בפרק הזה חשפנו מהי מוזיקת הסקיפל, מהי מוזיקת המרזיביט ולא פחות חשוב, איך הרוק'נ'רול היה סוג של גשר בין שני הסגנונות. בפרק הזה נשמע המון מוזיקה מהנה ומקפיצה ונלמד עליה הרבה יותר מדבר אחד או שניים.

פרק 11: סקיפל, מרזיביט ורוק'נ'רולביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 12: הביטלס במבט אישי

בפרק הזה שוחחנו על הביטלס מהזויות האישיות שלנו, איך גילינו את להקת הביטלס והמוזיקה שלהם, מה דעתנו על האלבומים, השירים, באילו אירועים בהיסטוריה של הביטלס היינו רוצים זבוב על הקיר, ועוד שאלות הרות גורל.

פרק 12: הביטלס במבט אישיביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 13: הדרך הארוכה והמפותלת להמבורג

הביטלס היו בהמבורג, בפעם הראשונה, מאמצע אוגוסט ועד סוף נובמבר 1960. הביקור הזה שינה אותם ללא היכר. מלהקה בינונית שנשלחה להמבורג אחרי שפנו לכל האחרות, הם חזרו לליברפול כלהקה הטובה ביותר בעולם. מה שמעט יודעים זה איך הם בכלל התגלגלו מעיר הנמל הצפונית של בריטניה לעיר הנמל הצפונית בגרמניה. הסיפור הזה טומן בחובו צירוף מקרים בלתי יאומן ואפילו סגירת מעגל מפתיעה, 13 שנה מאוחר יותר.

פרק 13: הדרך הארוכה והמפותלת להמבורגביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 14: ישירות מהמבורג

בפרק זה שוחחנו עם פרופ' עודד היילברונר, היסטוריון וחוקר תרבות שמתמחה, בין היתר, בתרבות בריטניה בשנות ה-60, וכתב את הספר הידוע, "אנגליה חולמת". כמו כן, היה פרופ' היילברונר שותף לפרויקט האלמותי יואב קוטנר, מסע הקסם המסתורי. בעזרתו של פרופ' היילברונר התוודענו להקשרים התרבותיים של התקופה והמקומות שבהם גדלו הביטלס ולפעילות של הלהקה הטובה בעולם ובירננו, בין היתר, האם להקת הביטלס יכלה לצמוח לממדים שהגיעה אליהן במקום אחר, מחוץ לליברפול, ובעידן אחר, מחוץ לשנות ה-60?

פרק 14: ישירות מהמבורגביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 15: פרק אורח עם פרופ' עודד היילברונר, מחבר הספר אנגליה חולמת

בפרק הזה שוחחנו על הביטלס מהזויות האישיות שלנו, איך גילינו את להקת הביטלס והמוזיקה שלהם, מה דעתנו על האלבומים, השירים, באילו אירועים בהיסטוריה של הביטלס היינו רוצים זבוב על הקיר, ועוד שאלות הרות גורל.

פרק 15: פרק אורח עם פרופ' עודד היילברונר, מחבר הספר אנגליה חולמתביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 16: דרך המנזר: 50 שנים לאלבום אבי רואד

בפרק הזה נחגוג 50 שנה לאלבום האחרון שהביטלס הקליטו, אבי רוד. כרגיל לא נלך בדרך השגרתית וננסה לחשוף את הצדדים הפחות מוכרים של הביטלס. לכן, בפרק נכיר מקרוב את הצד הוויזואלי של האלבום, בכל הצדדים וההיבטים שבו. תופתעו לראות שיש בעטיפת האלבום הרבה יותר ממה שחשבתם...

פרק 16: דרך המנזר: 50 שנים לאלבום אבי רואדביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
?פרק 17: ג'ון ופול - סיפור אהבה, האמנם

בפרק הזה ננסה לברר מה הייתה מערכת היחסים בין ג'ון לנון ופול מקרטני, צמד הכותבים החשוב ביותר במאה ה-20. האם היו אלו יחסי אהבה? האם יחסי שנאה? האם יחסיהם הושפעה מקנאה? מתחרותיות? מה הניע את הקשר ביניהם ועד כמה הוא שרד את התהפוכות במהלך השנים?

?פרק 17: ג'ון ופול - סיפור אהבה, האמנםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 18: שירי הביטלס החדשים

בפרק זה נתאר איך נולד פרויקט האנתולוגיה השאפתני ובעיקר איך יצרו פול מקרטני, ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר מההקלטות הביתיות של ג'ון לנון שני שירי ביטלס חדשים, שכל אחד מהם פותח את החלקים הראשון והשני של הפרויקט. וכמובן, אי אפשר להתחמק מהשאלה מה קרה לשיר שהיה אמור לפתוח את החלק השלישי של פרויקט האנתולוגיה, והתשובה לשאלה הזו מגיעה עד הימים האלה.

פרק 18: שירי הביטלס החדשיםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 19: הסיפור האמיתי על המפגש הראשון בין ג'ון לנון לפול מקרטני

בפרק הזה חשפנו מהו המפגש הראשון שהתקיים בין ג'ון לפול, מתי ואיפה זה היה. גילויים חדשים שהבאנו עונים על כל השאלות המסקרנות לגבי המפגש הזה, ואפילו מוצאים קשר בין המפגש ההיסטורי לאלבום האחרון של פול מקרטני, Egypt Station, שיצא בשנת 2018.

פרק 19: הסיפור האמיתי על המפגש הראשון בין ג'ון לנון לפול מקרטניביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 20: פרק אורח עם מנחם גרנית

בפרק הזה מתארח אצלנו מנחם גרנית, מגיש תכניות המוזיקה המצוינות "שלושים ושלוש ושליש" ו"אלבום לאי בודד" ואחד התותחים הכבדים בין מומחי המוזיקה בארץ, עם דגש על מוזיקת שנות ה-60 וה-70 המשובחת, והביטלס בפרט. בשיחה עם מנחם דיברנו, בין היתר, על לנוניסטים לעומת מקרטניסטים, התרומה של הביטלס למוזיקה המודרנית בכלל, ולמוזיקה הישראלית בפרט, ועוד שלל נושאים שלגביהם ירצה כל מעריץ ביטלס לשמוע את נקודת השקפתו הייחודית של מנחם גרנית.

פרק 20: פרק אורח עם מנחם גרניתביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 21: כולם היו מתופפיי

בפרק הזה נדבר על האנשים שתופפו עם הביטלס. מסתבר שלגייס מתופף עבור להקת הביטלס היה עסק בכלל לא פשוט, ועוד יותר מסוך היה להחזיק אותם בלהקה. אז תמיד חשבתם שבביטלס היו שני מתופפים?, אולי ארבעה? אולי יותר? מה היה השם המלא של טוני המכונה טוני הערס? ומי בכלל היה טוני הערס? בפרק הזה תגלו את הסיפורים של כל מי שתופף עם הביטלס ומה קרה איתם.

פרק 21: כולם היו מתופפייביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 22: פיט הטוב ביותר

בפרק המיוחד הזה שוחחנו על מה שבאמת קרה סביב עזיבתו של פיט בסט את להקת הביטלס ואיך הגיע רינגו סטאר להחליף אותו. תמיד חשבתם שהביטלס העיפו את פיט בסט מהלהקה? תמיד ידעתם שהביטלס העיפו את פיט כי היה מתופף לא טוב, או בגלל שקנאו בו כי היה יותר פופולרי מהם בקרב הבנות, או משום שג'ורג' מרטין לא אהב את התיפוף שלו? תמיד סיפרו לכם שפשוט הביטלס רצו לצרף ללהקה את רינגו סטאר, שהיה חבר שלהם, ללהקה? אז זהו, שלא.

פרק 22: פיט הטוב ביותרביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 23: ג'וליה יקרה לי

הפעם נכיר את הסיפור האמיתי על ג'וליה, אמא של ג'ון לנון, שכל כך השפיעה עליו בחייה ובמותה. בפרק הזה נגלה מי באמת הייתה ג'וליה, האם אמא מסורה או אמא שהפקירה את בנה? האם אשה פמיניסטית שרצתה להשתחרר מתכתיבי החברה או אשה חסרת אחראיות כלפי בנה? האם אשה שמיצתה את החיים או אשה שהייתה נתונה לגורל טרגי? בפרק הזה נבדוק את האמיתות של מספר מיתוסים: האם באמת נולד ג'ון לנון בלילה של הפצצות של חיל האויר הנאצי על ליברפול? האם באמת דרשה ג'וליה ובעלה, אלף, מג'ון בן ה-5 לבחור ביניהם? האם באמת נדרסה ג'וליה ע"י נהג שיכור שנהג במהירות מופרזת? מה קרה עם הנהג אחרי התאונה הטראגית? מה עלה בגורלה הבת הנעלמת של ג'וליה?

פרק 23: ג'וליה יקרה ליביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 24: הביטלס במבט אישי - האלבום הבא של הביטלס

בפרק הזה הרכבנו את האלבום הבא של הביטלס, זה שהיה אמור לצאת אחרי האלבום אבי רואד. לצורך זה, קיבלנו השראה מההקלטה שהתגלתה לאחרונה ובה נשמעים חברי הביטלס דנים באלבום שיוציאו אחרי שסיימו להקליט את אבי רואד, אלבום שלצערנו לא הספיק לצאת לפני פירוק הלהקה. ומה יצא לנו מהדיון האישי והמוזיקלי הזה? לא פחות מאלבום ביטלס כפול.

פרק 24: הביטלס במבט אישי - האלבום הבא של הביטלסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 25: לכל להקה יש שם

הקווארי מן, הסילבר ביטלס והביטאלס - בפרק הזה עשינו סדר בשמות הרבים שאימצה הלהקה החשובה בעולם מאז תחילת דרכה בתור להקת הקווארימן ועד שאימצה את השם הידוע, להקת הביטלס. מדובר במסע מרתק אחרי כל אחד מהשמות הרבים שהלהקה בחרה לשאת, בשלבים כאלה ואחרים, ומאחורי כל אחד סיפור ומשמעות משלו. כידוע, שם של להקה הוא דבר משמעותי, שכן הוא מהווה מעין כרטיס ביקור והוא חלק מהמיתוג שלה, עוד לפני שהלהקה השמיעה תו אחד. למה החליפה הלהקה כל כך הרבה שמות? מה הם היו? מה עמד מאחורי כל שם? מי השפיע על כל אחד מהם? האם הביטלס היה השם האחרון שהלהקה נשאה? ביטלמניה - הפודקאט יחשוף בפניכם סיפור שהוא לא ממש לא מה שחשבתם עד עכשיו.

פרק 25: לכל להקה יש שםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 26: הביטלס ודור הביט

בפרק הזה, סיפרנו על המפגש החשוב שהתרחש ביוני 1960 בין ג'ון, פול, ג'ורג' וסטיוארט לבין משורר דור הביט הבריטי, רויסטון אליס. המפגש הזה התקיים ברגע קריטי בהתפתחות הלהקה, אחרי סיבוב ההופעות של הסילבר ביטלס בסקוטלנד בתור להקת הליווי של ג'וני ג'נטל ולפני הביקור הראשון שלהם בהמבורג, כאשר אליס הגיע לליברפול ובאפן די מקרי פגש את חברי הלהקה והתיידד איתם. המפגש הזה השפיע על הלהקה ועל יצירתה לאורך שנים בצורה שאף אחד לא עשה קודם לכן. רויסטון אליס היווה השראה לא רק לחלק מהשירים של הביטלס אלא השפיע אפילו על שם הלהקה.

פרק 26: הביטלס ודור הביטביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 27: פרק אורח עם נעם רפפורט

בפרק הזה ארחנו את נועם רפפורט, היסטוריון מוזיקה, סופר ("רוק מסביב לשעון", "רוק ישראלי 1967-1973" ו"ביטלמניה"), מרצה, מוזיקאי ומנהל דף הפייסבוק "קרוב לקצה – מגזין המוסיקה של נועם רפופורט". שוחחנו עם נועם על סוד הקסם של הלהקה הטובה ביותר בעולם, המוזיקה שלה. מה הפך אותה ללהקה הטובה ביותר בעולם? מהם החידושים המוזיקליים של הלהקה? אילו טכניקות חדשות הכניסה הלהקה למוזיקה שלה ואיך כל אלה העלו את המוזיקה שלה לרמה הכי גבוהה שאפשר? איך הפכה המוזיקה של הלהקה לקלסיקה עד היום? על כל כל אלה והרבה יותר בפרק המרתק הזה.

פרק 27: פרק אורח עם נעם רפפורטביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 28: הביטלס בעד הרולינג סטונס

בפרק הזה, צללנו אל תוך מערכת היחסים המורכבת בין שתי הלהקות - הביטלס והרולינג סטונס. בעוד שבין מחנות המעריצים של שתי הלהקות הייתה יריבות מוחלטת בין חברי שתי הלהקות היחסים היו מורכבים יותר. האם הייתה ביניהם ידידות נטולת אינטרסים? האם תחרות על הבכורה בתעשיית המוזיקה? האם שררו ביניהם שיתופי פעולה מוזיקליים? האם בעצם העתיקו האחת מהשנייה? הפרק הזה יגלה מה באמת קרה שם והאם הביטלס היו נגד או בעד הרולינג סטונס ולהיפך.

פרק 28: הביטלס בעד הרולינג סטונסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 29: הביטלס עושים סמים

בפרק הזה, חקרנו את הקשר בין להקת הביטלס לבין עולם הסמים, אליו צללו חבריה, במהלך שנות קימה. פרק זה הוא חשוב משום שעולם הסמים היה חלק מהחיים שלהם והשפיע עליהם ברמה האישית, לפעמים לטובה והרבה פעמים לרעה, אבל גם על היצירה המוזיקלית שלהם. לכן, אי אפשר להבין את להקת הביטלס והמוזיקה שלה בלי להכיר את החלק הזה ולא הכוונה להגדות והמיתוסים שהתפתחו אלא לדרך שבה הדברים קרו באמת. זהו פרק על חלק לא כ"כ פשוט בסיפור של להקת הביטלס שהביא הרבה אור על היצירה המיוחדת שלה.

פרק 29: הביטלס עושים סמיםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 30: מה באמת קרה ב"ירח הדבש" של ג'ון לנון ובריאן אפשטיין

בפרק הזה, ניסינו להתחקות אחרי אפיזודה יחסית קצרה בהיסטוריה של הביטלס אבל שמעוררת הרבה סקרנות ונראה שנותרה בגדר תעלומה עד היום. הכוונה למה שמכונה "ירח הדבש" בספרד של ג'ון לנון ובריאן אפשטיין, או במילים אחרות, החופשה המשותפת של ג'ון ובריאן בברצלונה. מאחר ויש הרבה מאד ספקולציות סביב האירוע הזה ושני האנשים היחידים שהיו באותה חופשה כבר לא בחיים, מאד קשה לדעת מה באמת קרה. עם זאת, בהסתמך על עדויות אמינות, עד כמה שאפשר, חשפנו בפרק הזה הרבה יותר ממה שציפיתם.

פרק 30: מה באמת קרה ב"ירח הדבש" של ג'ון לנון ובריאן אפשטייןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 31: סיפור האהבה שבין הביטלס והביץ' בויז

בפרק הזה, צללנו לתוך אחד הסיפורים המרתקים של עולם המוזיקה הנפלאה של המאה ה-20. מדובר על הרצון של להקת הביץ' בוזי, ובעיקר מנהיגה, בריאן ווילסון, להתעלות על המוזיקה של הביטלס. התחרות הזו יצרה מוזיקה מופלאה מצד ווילסון שהיוותה השראה למוזיקה עוד יותר נעלה מצד הביטלס, ובעיקר פול מקרטני, וחוזר חלילה. אפשר לומר שהסיפור בין הביטלס ללהקת הביץ' בויז, ובעיקר בין פול לבריאן ווילסון, הוא סיפור אהבה שנמשך שנים ארוכות בין שני היוצרים הענקים והגאונים, שהושפעו זה מזה והשפיעו זה על זה. הם עשו את זה באופנים שמתחו את הכישרון עד לקצה גבול היכולת שלהם. זהו סיפור אהבה שהניב לפחות שתי יצירות מוזיקליות מופתיות ועוד כמה שירים בלתי נשכחים

פרק 31: סיפור האהבה שבין הביטלס והביץ' בויזביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
?פרק 32: האם סטיוארט סאטקליף לא ידע לנגן

בפרק הזה, יצאנו למסע היכרות עם מי שבאמת היה הביטל החמישי, סטיוארט סאטקליף. סטיוארט, כיתר חברי הביטלס, היה אמן אבל האמנות שלו הייתה בציור ולאו דווקא במוזיקה. עם זאת, הפך סטיוארט לבסיסט הראשון של להקת הביטלס והיה איתם בלילות האינסופיים של הופעות בהמבורג, מקום שעיצב אותם כלהקה מעולה. בפרק הזה ניפצנו את המיתוס הידוע שסטיוארט לא ידע לנגן ובכלל לא היה לו רקע מוזיקלי, וכהרגלם, יבררו מה האמת מאחוריו.

?פרק 32: האם סטיוארט סאטקליף לא ידע לנגןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 32.5: השיר של סטיוארט סאטקליף

בשנת 2011 התגלתה הקלטה ונטען שנשמע בה קולו של סטיוארט סאטקליף שר את השיר Love Me Tender של אלביס פרסלי. הדבר גרם להתרגשות גדולה בקרב מעריצי הביטלס בעולם, אלא שמהר מאד עלו טענות באשר לאמינותה של ההקלטה. מצד אחד, טענה בתוקף אחותו של סטיוארט בתוקף שאין לה ספק שמי ששר בהקלטה זה אחיה המנוח. ומצד שני, בת זוגתו של סטיוארט, אסטריד קירשהר, הטילה ספק שזהו קולו של אהובה. בפרק הקצר והמיוחד הזה יצאנו למסע לגילוי האמת.

פרק 32.5: השיר של סטיוארט סאטקליףביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 33: ג'ורג', דבר אלי בשירים

בשנים האחרונות של להקת הביטלס ההתפתחות המוזיקלית של ג'ורג' הריסון קיבלה תאוצה מרשימה והוא הפגין יכולות של אמן מוכשר ופורה. אבל העובדה שהוא גדל בצילם של שני הענקים, ג'ון לנון ופול מקרטני, שתפסו מקום כל כך מרכזי בתוך הלהקה, הייתה בעוכריו. ג'ון ופול התקשו לראות בג'ורג' שווה בין שווים מבחינה מוזיקלית וג'ורג' מאד סבל מהיחס שלהם. כמוזיקאי בנשמתו, בחר ג'ורג' באמצעי שבו הוא היה הכי מוכשר, השירים, כדי לבטא את תחושותיו ולהעביר לג'ון ופול את מסריו הכואבים. הפרק העצוב הזה, יעסוק במאבק של ג'ורג' על מקומו כמוזיקאי ואמן, דרך המוזיקה שלו.

פרק 33: ג'ורג', דבר אלי בשיריםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 34: איך הביטלס הפילו את בריה"מ

בפרק הזה הבאנו את אחת הדוגמאות המפתיעות לכך שההשפעה של הביטלס לא הייתה רק מוזיקלית, אמנותית או אופנתית, אלא גם חברתית, תרבותית ופוליטית. הקשר הברור והישיר בין הביטלס לנפילת הגוש הסובייטי ממחיש זאת יותר מכל. אפילו מיכאיל גורבצ'וב, המנהיג האחרון של בריה"מ אמר: יותר מהאידיאולוגיה, יותר מהדת, יותר ממלחמת מווייטנאם או כל מלחמה או פצצה גרעינית, הסיבה החשובה ביותר להתפשטות המלחמה הקרה הייתה הביטלס.

פרק 34: איך הביטלס הפילו את בריה"מביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 35: ג'ון ופול: איך יותר מדי אנשים ישנים

בשנים האחרונות של להקת הביטלס, וביתר שאת בראשית שנות ה-70, התנהל שיח מאד ער ונוקב בין גון לנון לפול מקרטני. השיח הזה לא היה רק במילים אלא באמצעות הדבר שהם ידעו לעשות הכי טוב, מוזיקה. ובאמצעות השירים השיח היה לרוב כואב, כואב מאד. כמו שבפרק 33 התוודענו לשיח המוזיקלי שבאמצעותו ביטא ג'ורג' הריסון את כאבו על היחס כלפיו מצדם של ג'ון להון ופול מקרטני, כך נתוודע בפרק הזה אל הדיאלוג המוזיקלי הנוקב שניהלו ביניהם, גם אחרי שהביטלס התפרקו, ג'ון ופול.

פרק 35: ג'ון ופול: איך יותר מדי אנשים ישניםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 36: הביטלס בנימה אישית - סיורים בעולם בעקבות הביטלס

בפרק הזה שוחחנו על הסיורים בעקבות אתרי ביטלס ברחבי העולם - למשל, המועדונים שבהם הם הופיעו, הבתים שבהם הם גרו, בתי הספר שבהם הם למדו, המקומות שהיוו השראה לשירים שלהם, המקומות שבהם הם הצטלמו ועוד. בפרק המרתק הזה הם מספרים מה הם האתרים שאסור לפספס? מה הם האתרים שהם הכי הזויים בעיניהם? איך מתכננים סיור כזה? ועוד עניינים שכל מעריץ ביטלס שרוצה לראות איך נראים המקומות שבהם הדברים קרו, חייב לדעת. מומלץ להאזין לפרק הזה עם מסכה ובמרחק של שני מטר כי הוא ממש, אבל ממש, מדבק

פרק 36: הביטלס בנימה אישית - סיורים בעולם בעקבות הביטלסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 37: התפוחים לא נפלו רחוק מהביטלס

הביטלס עשו מוזיקה ויצרו תופעה שלא הייתה כמוה לפניהם, הביטלמניה, המעריצים, וביניהם הרבה מעריצות, היו הליבה של תופעת הביטלמניה ששטפה את העולם. מדובר במעריצים שצרחו בהופעות של הביטלס מבלי שאפשר היה לשמוע אותם, במעריצים שרדפו אחריהם בכל פעם שבו הם נראו, ובמעריצות שההתנהגות הפרועה שלהם חייבו סידורי אבטחה מיוחדים כדי לשמור על ביטחונם. בפרק הזה שוב ננפץ מיתוסים ונעשה סדר והפעם, בקשר לתופעת ההערצה ללהקת הביטלס. נהוג לספר שהמעריצות שהתגודדו במקומות שבהם נהגו הביטלס להגיע אליהם ברחבי לונדון כונו Apple Scruffs. אז זהו, שזה לא מדויק. נהוג גם לספר שהשיר She Came In Through The Bathroom Window נכתב על בנות חבורת Apple Scruffs שפרצו לבית של פול דרך חלון חדר האמבטיה. אז זהו, שלא...נהוג אפילו לספר ששתי המעריצות שהוזמנו ע"י פול לשיר קולות רקע בשיר Across The Universe היו חלק מחבורת Apple Scruffs. אז זהו, שלא...

פרק 37: התפוחים לא נפלו רחוק מהביטלסביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 38: ג'ון ווינסטון לנון

בפרק הזה שוחחנו עם אורן הוף, לנוניסט ותיק, שיחה מרתקת על ג'ון לנון דרך כל תחנות חייו והדמויות המרכזיות שליוו אותו במשך חייו הסוחפים והמרתקים. ביחד הם מנסים לפצח את הדמות המיוחדת שהשפיעה על המוזיקה של דור שלם, והרבה מעבר לכך.

פרק 38: ג'ון ווינסטון לנוןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 39: ג'יימס פול מקרטני

בפרק הזה שוחחנו עם יולי זמיר, מקרטיסטית בלב ובנשמה, שיחה ערה ומרתקת על פול מקרטני דרך כל תחנות חייו - הדמויות המרכזיות שליוו אותו ותרומתו למוזיקה הפופולרית. מה הפך את פול מקרטני לגאון המוזיקלי הגדול של המאה ה-20, שהשפיע על דור שלם של מוזיקאים ואוהבי מוזיקה.

פרק 39: ג'יימס פול מקרטניביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 40: ג'ורג' האריסון

בפרק הזה שוחחנו עם ג'ורג'י אהרון, האריסוניסטית בכל רמ"ח אבריה, על ג'ורג' האריסון דרך המסע שעבר בלהקה הטובה ביותר בעולם - החל מהחבר הצעיר ביותר בלהקה, דרך המאבק שלו על מקומו לצד שני הענקים, ג'ון לנון ופול מקרטני, ועד להפיכתו לאחד המוזיקאים החשובים והמוכשרים ביותר.

פרק 40: ג'ורג' האריסוןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 41: ריצ'ארד סטארקי

בפרק הזה שוחחנו עם פז פדובה, מוזיקאית ומתופפת, ועם אבי מיכאלי, מתופף להקת הביטלג'וק, שיחה מפתיעה ומרתקת על ריצ'ארד סטארקי, הלא הוא רינגו סטאר, על תחנות חייו ותרומתו האדירה ללהקת הביטלס, שהיא מעבר למה שמקובל לחשוב. ביחד ניסינו לפענח את דמותו של האיש שהיה במקום הנכון ובזמן הנכון, את סגנונו הייחודי שהפך אותו למתופף חד פעמי ומעורר השראה, שלהקת הביטלס חבה לו כל כך.

פרק 41: ריצ'ארד סטארקיביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 42: המערה

הפרק הזה מוקדש למועדון המפורסם The Cavern שבליברפול, שכל כך מזוהה עם ההיסטוריה של הביטלס. נספר את סיפור המועדון עוד מרגע פתיחתו, ואפילו קודם לכן, ועד לימים האלה, לאחר שעבר לפעול במרחק קצר מהמקום המקורי, שבו הוא פעל בשנות ה-60 וה-70. נבחן את הקשר של המועדון ללהקת הביטלס וכהרגלנו, ננפץ לא מעט מיתוסים סביבו, רובם תולדה של מערכת יחסי הציבור של המועדון שידע לנצל היטב את ההילה של ימי הביטלס והקשר של הלהקה למקום.

פרק 42: המערהביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 43: הקסבה של ליברפול

בפרק הקודם עסקנו במועדון ה-Cavern המפורסם, שהוא מקום מאד חשוב בהיסטוריה של הביטלס. בפרק הזה נעסוק בעוד מועדון, לא פחות חשוב אך פחות מוכר, ה-Casbah Coffee Club. הסיפור של ה-Casbah הוא למעשה הסיפור של מונה בסט, אישה יוצאת דופן שהקימה את המועדון הזה, שהיה מקום שכל להקה נחשבת בליברפול רצתה להופיע בו, ועל כן זכתה מונה לכינוי "אם המרזיביט". אבל היא זכורה בעיקר כי היא זו שנתנה לביטלס את ההזדמנות להופיע במועדון ה-Casbah כבר מערב הפתיחה, ומבחינתם שם הכל התחיל. בפרק הזה נצא למסע מרתק ומלא הפתעות אל סצנת הרוק'נ'רול של ליברפול בסוף שנות ה-50 ותחילת שנות ה-60, ובמיוחד אל המקום והדמויות שהיו עבור הביטלס מה שהם היו זקוקים לו כדי להפוך מלהקה ללא הופעות ללהקה הטובה ביותר בליברפול וסביבותיה.

פרק 43: הקסבה של ליברפולביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 44: הילדה שהביאה את הביטלמניה למרכז העולם

המיתוס המקובל הוא שהביטלס לא רצו להגיע לאמריקה לפני שיהיה להם שיר במקום הראשון במצעד הפזמונים בארה"ב. על כן, רק אחרי שהשיר שלהם, I Want To Hold Your Hand, טיפס למקום הנכסף הם עשו צעד ונחתו בשדה התעופה של ניו יורק, שם אלפי מעריצים קיבלו אותם בזרועות פתוחות, והשאר היסטוריה. אז זהו, שזה רק מיתוס מעורבב עם חלקי אמת. בפרק הזה עשינו סדר וסיפרנו את הסיפור האמיתי על איך בדרך רצופה צירופי מקרים מופלאים וילדה אחת מופלאה לא פחות, כבשו הביטלס את אמריקה.

פרק 44: הילדה שהביאה את הביטלמניה למרכז העולםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 45: מעריצים חסרי מנוח

בפרק הזה סיפרנו את סיפור הביטלמניה מזווית ראייה של מספר מעריצים ברי מזל שחוו חוויות ישירות עם חברי הביטלס, כאלה שאנחנו רק יכולים לחלום עליהן. אנחנו נשמע על לינדה, מעריצה צעירה שנפגשה עם ארבעת חברי הלהקה, על תומס שכדי להתקרב לג'ון לנון שמר על קיוקו, בתו של יוקו אונו, על דיידרה שזכתה לכך שפול מקרטני אירח אותה בביתו, ולא רק פעם אחת, על רודני שהתנדב לקחת את ג'ורג' הריסון לסיור פרטי בעיר מגוריו, על אנדרו שרינגו סטאר דאג להסיע בלימוזינה שלו הביתה, ועל פול, מעריץ ניו יורקי שהתארח בביתו של ג'ון לנון ואף צילם את הצילומים האחרונים לפני הרצח הנורא.

פרק 45: מעריצים חסרי מנוחביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 46: היום הארור ביותר

חמישה ימים אחרי עליית הפרק הזה, יצוין 40 שנה לרצח של ג'ון לנון, והוא היה בן 40 באותו יום. זהו היום הארור ביותר, לא רק אצל מעריצי הביטלס, אלא בעולם המוזיקה והתרבות המערבית בכלל. הפרק הזה עוסק ברצח של ג'ון לנון מנקודת מבטו של הרוצח. מי הוא היה? מאיפה הוא בא ומה הרקע שלו? למה החליט יום אחד לרצוח את ג'ון לנון? מה קרה באותו יום ארור שבו ירה בגבו של ג'ון? הפרק הזה מתבסס על מה שאמר הרוצח לפסיכולוגים ופסיכיאטרים שחקרו אותו אחרי שנעצר ועל עדויות של אשתו, חבריו ופסיכולוגים שטיפלו בו בעבר. זה אינו פרק קל להאזנה ולא פרק קל להגשה. אבל זהו פרק חשוב כדי להבין יותר טוב את מה שקרה וגם כדי להבין קצת יותר טוב מה הטירוף והרשע מסוגלים לעולל

פרק 46: היום הארור ביותרביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 47: בין דמיון למציאות

בפרק הזה, ניתחנו את הנרטיב של הביטלס כדי להבין עד כמה הסיפור שאנחנו מכירים הוא המציאות או תוצאה של מכונת יחסי ציבור משומנת היטב, עליה ניצח בכישרון רב בריאן אפשטיין. הנרטיב של הביטלס השתנה לאורך השנים והשפיע על הדרך שבה כולנו תופסים את סיפור הלהקה הטובה בעולם. למה השתנה וע"י מי? מהו הסיפור האמיתי ומה פרי הדמיון של המספר? אלה שאלות חשובות וניסיון לתת להן תשובות חיוני כדי להבין את ההיסטוריה של הביטלס ואת האינטרסים השונים שמאחורי הנרטיבים השונים.

פרק 47: בין דמיון למציאותביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 48: הביטלס בנימה אישית - שאלות מאזינים

בפרק הזה ענינו לשאלות ששלחו מבעוד מועד המאזינים הנאמנים. מה המקום של הביטלס בחיים שלהם? למה מחולקת ביטלמניה הפודקאסט לעונות? מי הביטל האהוב עליהם, ולמה דווקא ג'ורג' הריסון? מי הביוגרף של הביטלס הכי טוב בעיניהם ולמי לעולם לא יאמינו למילה שהוא כותב? איך הם עובדים על הפרקים של הפודקאסט? ועוד שאלות רבות מרתקות ומצחיקות.

פרק 48: הביטלס בנימה אישית - שאלות מאזיניםביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
!!!פרק 49: אחת, שתיים, שלוש...מקרטני

הפרק הזה עוסק בדומה ובשונה בין שלושת אלבומי ה"עשה זאת בעצמך" של פול מקרטני: McCartney משנת 1970, McCartney II משנת 1980 ו-McCartney III שיצא כשבועיים לפני הקלטת הפרק. מה עמד מאחורי כל אלבום? האם באמת שלושתם הם אלבומים שבהם הפיק והקליט פול מקרטני כשהוא מבצע את כל הכלים? למה המתין 40 שנה בין McCartney II ל-McCartney III? מה חשבנו על האלבומים האלה, כמכלול וכל אחד לחוד?

!!!פרק 49: אחת, שתיים, שלוש...מקרטניביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 50: סטיבן מלץ, האיש שניהל את הכסף של הביטלס, ועמד מאחורי הקמת חברת אפל

סטיבן מלץ עבד קרוב עם הביטלס ועם בריאן אפשטיין בין השנים 1965 ל-1969, והיה האיש שניהל את הכספים של חברי הלהקה. הוא מוזכר בכל ספר על הביטלס אבל מעולם לא בשמו עד שהחליט לצאת בעצמו עם הסיפור. מקומו של סטיבן לא נותר רק בענייני הכסף של הביטלס. הוא האיש שיזם ועמד מאחורי הקמת חברת Apple על שלוחותיה. הוא שימש השראה לג'ורג' הריסון לכתיבת השיר Taxman והוזמן ע"י חברי הביטלס לאירועים חברתיים, כולל מסיבת התחפושות המפורסמת שערכו לרגל הוצאת הסרט Magical Mystery Tour. סטיבן סיפר בגילוי לב ובפירוט על התרשמותו הישירה מכל אחד מארבעת המופלאים ועל מה שהם באמת ידעו על העולם; על מעלליו של ג'ון לנון; על אחד הסודות האפלים של דרק טיילור, קצין העיתונות של הביטלס; על מה שבאמת עבר על בריאן אפשטיין, בחלק מאד משמעותי בניהול הביטלס. סטיבן סיפר סיפורים שלא סופרו באף ספר מאלפי הספרים שפורסמו על הביטלס ושינה חלק מהתפיסות שהיו מקובלות לגבי סיפור הלהקה. השיחה שתשמעו עם סטיבן היא מהמרתקות ביותר שהיו בביטלמניה – הפודקאסט.

פרק 50: סטיבן מלץ, האיש שניהל את הכסף של הביטלס, ועמד מאחורי הקמת חברת אפלביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 51: הקללה של ג'ימי ניקול

עבור רבים, ג'ימי ניקול, המתופף שהחליף את רינגו סטאר למשך 13 יום בסיבוב ההופעות העולמי שהתקיים ביוני 1964, הוא לא יותר מהערת שוליים בסיפור של הביטלס. עבור ג'ימי ניקול אלה היו 13 יום ששינו את חייו לתמיד, וממש לא לטובה. ניקול כינה את החלטתו לתפוס זמנית את מקומו של רינגו כהחלטה הגרועה ביותר בחייו. בפרק הזה עסקנו באחת הפרשיות הטראגיות והנעלמות בסיפור של הביטלס, סיפור שמתאים לרומן בלשי, ויותר מכך, מלמד עד כמה הייתה תופעת הביטלס תופעה חסרת תקדים בעוצמתה שהייתה עבור רבים מעצימה ועבור אחרים הרסנית.

פרק 51: הקללה של ג'ימי ניקולביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 52: הסיפור מאחורי פול איז דד

האגדה "פול מקרטני מת", מסעירה את הדמיון של כולנו, גם אם אנחנו כבר יודעים שפול חי ובועט ואפילו הופיע בתל אביב בשנת 2008. הרמזים הרבים למותו של פול, אם בעטיפות האלבומים השונים ואם במסרים שבשירים כשמשמיעים אותם לאחור, ידועים ומוכרים. רובנו גם יודעים להפריך כל אחד מהם בלי מאמץ גדול. מה שממש מעטים יודעים הוא איך האגדה הזו נולדה? למי היה עניין להזין אותה ואיך היא הופצה במהירות, הרבה לפני עידן הרשתות החברתיות? ואיך לכל הרוחות, היה מעורב הזמר חוזה פליסיאנו בפרשה הזו? יצאנו למסע לגילוי מה שהוליד את ההגדה הזו. אחרי הכל, מדובר בסיפור הוויראלי הוותיק ביותר שעדיין מסרב לגווע.

פרק 52: הסיפור מאחורי פול איז דדביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
?פרק 53: סקסי סיידי, מה עשית

בפרק הזה סיפרנו על היחס בין המהרישי מהאש יוגי לבין חברי הביטלס, חושפים את האווירה באשרם שברישיקש, הודו, כמו שאף פעם לא הכרתם, ומגלים מה הוביל לכך שג'ון וג'ורג' עזבו את האשרם בכעס. מה באמת עמד מאחורי השיר Saxy Sadie? האם באמת המהרישי הטריד מינית את השחקנית מיה פארו ששהתה באשרם עם הביטלס? למה התנצל ג'ורג' הריסון לפני המהרישי על כל הפרשה מאוחר יותר? למה סירב המהרישי לבקשתו של ג'ון לפגוש אותו אחרי שעזב את האשרם?

?פרק 53: סקסי סיידי, מה עשיתביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 54: השנה הסוערת ביותר

שנת 1966 הייתה השנה הסוערת ביותר, ויש שיגידו טראומטית ביותר, בקריירה של הביטלס. במידה רבה זו הייתה גם השנה החשובה ביותר בתהליך ההתבגרות של הלהקה מבחינה מוזיקלית ומבחינה חברתית ותודעתית. זו השנה שבה הביטלס התחילו לחפש דרכים להשפיע ולהביע את דעתם על הנושאים שעל סדר היום, וכן להביא לעולם מוזיקה אחרת, שונה וחסרת תקדים שכמוה הם לא עשו קודם. זו הייתה גם השנה שבה הפכה להקת הביטלס ללהקת אולפן, צעד שסייע לה לחפש את האמת שלה ופחות להתחשב בדעת הקהל. בשנה הזו ליוו את הביטלס סערות שכמוהן לא חוו קודם לכן, בעקר בביקור שלהם ביפן, בפיליפינים ובארה"ב.

פרק 54: השנה הסוערת ביותרביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 55: המרוץ אחר חוזה ההקלטות

כולנו גדלנו על הסיפור שחברת ההקלטות דקה דחתה את האודישן של הביטלס כי "להקות גיטרות כבר בדרכן החוצה" אך לעומתה, כששמע ג'ורג' מרטין, מי שעמד בראש חברת ההקלטות פרלופון, את הביטלס, הוא מיד זיהה את הפוטנציאל הטמון בלהקה הצעירה והסכים להחתים אותה על חוזה הקלטות, וכל השאר היסטוריה. אז זהו, שהסיפורים האלה הם לא יותר ממיתוסים שכולנו האמנו להם במשך שנים. בפרק הזה יצאנו למסע המייגע של בריאן אפשטיין, מנהל להקת הביטלס, אחר חוזה הקלטות עבורם, וחושפים את האמת המפתיעה, בין היתר, שחברת דקה לא באמת דחתה את הביטלס ושג'ורג' מרטין בכלל לא רצה להחתים אותם.

פרק 55: המרוץ אחר חוזה ההקלטותביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 56: השוטר, המעריצה וזו שפול הפליק לה בטוסיק

תמיד רצינו להיות במקומם של אלה שהתמזל מזלם לחוות חוויה אישית כלשהי עם הביטלס, אז בשנות ה-60. אז יצאנו לחפש האם אפשר למצוא כאלה בישראל...ומצאו! בפרק הזה נארח את אריה, שאביו הופקד ע"י משטרת ניו אורלינס לאבטח באפן אישי וצמוד את ג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר בביקור החד פעמי של הביטלס בניו אורלינס, ב-16 בספטמבר 1966; את יעל, שהייתה נשיאת מועדון מעריצות הביטלס של שיקגו ואחרי שלא הצליחה להשיג כרטיסים להופעתם בעיר בשנת 1964, זכתה להיות בשתי הופעותיהם בשנים 1965 ו-1966; ואת מישל, שהייתה בקבלת הפנים לכבודם בביתו של דודה, ראש העיר של ליברפול, לואיס קפלן, בבית העירייה ביולי 1964, וזוכרת איך פול מקרטני הפליק לה בטוסיק.

פרק 56: השוטר, המעריצה וזו שפול הפליק לה בטוסיקביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 57: ג'ון לנון בא לעשות פוליטיקה אחרת

מאז שנות ה-70, פחות ופחות אמנים משמיעים את דעותיהם הפוליטיות והחברתיות מפאת החשש לאבד את הקהל שלהם. ג'ון לנון לא היה כמו כולם, לא רק בקשר למוזיקה שלו אלא גם בעניין הפעילות הפוליטית שלו. הוא היה בעל ראייה חדה ומפוקחת אל המציאות והיה לו צורך עז לבטא את דעותיו בדרכים יצירתיות שרק הוא יכול היה לחשוב עליהן. לפיכך, מתמקדת המורשת של ג'ון לנון לא רק במוזיקה הנדירה שהותיר אחריו אלא גם באומץ שלו לנקוט עמדה כמעט בכל דבר שעל סדר היום הציבורי, החברתי והפוליטי, ולנקוט צעד במטרה להשפיע ולנסות לשנות את המציאות.

פרק 57: ג'ון לנון בא לעשות פוליטיקה אחרתביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
פרק 58: פרק אורח עם עקיבא נוף, הישראלי היחיד שראיין את ג'ון לנון

בשנת 1969 היה עקיבא נוף כתב קול ישראל ונשלח למשימה יוצאת מהכלל: לראיין את ג'ון לנון במהלך "שביתת השכב" (bed-in) שערך במלון הילטון באמסטרדם. עקיבא ערך עם לנון ועם יוקו אונו ספק ראיון ספק שיחה ארוכה על מגוון רחב של נושאים כולל על ישראל והמזרח התיכון. בראיון הנדיר הזה סיפק ג'ון הצצה נדירה על דעתו על הסכסוך הישראלי-ערבי ועל מגוון נושאים שהעסיקו אותו, בעיקר השלום העולמי. כמו כן, סיפק ג'ון רגעים מוזיקליים נדירים כאשר שר קטעים של שני שירים בעברית, הבה נגילה והשבועה לירושלים מאת עקיבא נוף, וכן שיר של הביטלס שאז עוד לא ראה אור, I Want You. בפרק המרתק הזה, משולבים קטעים מהריאיון עצמו שכמוהם טרם נשמעו, וזאת הודות לאישור מיוחד שנתן עקיבא נוף לביטלמניה – הפודקאסט.

פרק 58: פרק אורח עם עקיבא נוף, הישראלי היחיד שראיין את ג'ון לנוןביטלמניה - הפודקאסט
00:00 / 01:00
bottom of page